Collage

Collage

perjantai 2. marraskuuta 2012

rock climbing trip

Näin ensinnäkin täytyy pyytää anteeksi, etten ole kirjoitellut vähään aikaan ja täytyy myöntää, että olen vain ollut laiska, mutta toisaalta on täällä tapahtunutkin paljon.

Viime tiistaina tulin takaisin from Taupo Rock Climbing Trip, kiipeily matkalta. Jalat on täynnä mustelmia ja naarmuja samoin kädet mutta nautin sydämeni täydeltä. Ensimmäistä kertaa pääsin kiipeilemään ulkona ja muutenkin enne olen vain käynyt boulderoimassa. Kiitos noiden taitojen pääsin hyvin alkuun ja loppujen lopuksi neljässä päivässä tein 9 eri reittiä. Oltiin myös kahdessa eripaikassa, mitkä olivat pinnoiltaan ja vaikeustasoiltaan todella erilaisia.

Ensimmäiset kaksi yötä telttailtiin Reporoa:lla. Se oli upea paikka, kukaan muu ei ollut siellä ja saatiin laittaa teltta parinkymmenen metrin päähän seinästä. Seinä oli hyvin sileää volkaanista kiveä. Ainoat kunnon paikat mistä sai hyvän otteen olivat halkeamat ja yhdellä reitillä sain avattua hienosti polveni ja rystyseni, kun tungin ne yhden halkeaman sisälle. Reporoa oli upea paikka, mutta ensimmäisenä päivänä jouduttiin lopettamaan kiipeileminen pariksi tunniksi, koska oli liian kuuma. Lämpötila nousi aika korkealle, mistä johtuukin, että sain ihanat rusketusrajat. Aluksi oli todella vaikea tottua valjaisiin ja siihen tunteesee, että välillä pystyy lepäämään ja harkitsemaan seuraavaa siirtoa eikä suoraan putoa maahan, niin kun boulderoinnissa tapahtuisi.

Yöllä oli ihana käpertyä omaan makuupussiin ja tällä kertaa päästiin nukkumaan ilmapatjan päällä, eikä tarvinnut kärsiä parin sentin paksuisella matolla. Sama päti ruokaan, koska mitään ei tarvinnut suoranaisesti kantaa koko ajan mukana pystyttiin tekemään mitä tahansa ruokaa. Paitsi, ettei me kuitenkaan Chelsean kanssa tehty mitään ihmeempiä vaan pysyttiin siinä normaalissa nuudeli ruoassa, toisin kuin jätkät joilla oli aamupalaksi kaikki pekonista makkaraan, jopa kananmunia, mistä vain 3 selvisi hengissä, koska eräs vuotta nuorempi year12 istui niiden päälle.

Kolmantena päivänä pakattiin teltat kasaan ja suunnattiin kohti uutta paikkaa. Kinloch oli meidän seuraava kohde, mutta siellä ei saanut yöpyä joten yövyttiin camping paikassa. Ennen kun saavuttiin majapaikkaan käytiin pyörähtämässä kuumillä lähteillä ja tällä kertaa ei ollut kyse mistään kylpylämäisestä rakennuksesta, vaan aivan luonnonvaraisesta joesta. tai itseasiassa joen ja puron yhtymästä. Joki on kylmää normaalia vettä ja purosta virtaa todella kuumaa vettä. Kaikkien naarmujen takia en pystynyt istumaan tai edes kävelemään purossa, vaan mun piti mennä istumaan vesien yhtymäkohtaan. Ihmeellisintä on, ettei se maksanut mitään, paikalla oli noin 15 ihmistä nauttimassa luonnollisesta spa:sta. Lopuksi jätkät kaatoivat mut kylmään veteen ja sain viilentää itseni kuuman kylvyn jäljiltä.

Kinloch oli todella erilainen paikka ja aamulla piti odottaa, että aurinko nousisi hieman korkeammalle, jotta se kuivattaisin kiviseinää. Tämä seinä oli jotakin graniitin tapaista jossa oli koko ajan paikkoja, mistä pystyi ottamaan tukea. Suurimman osan kiipeilystä suoritinkin täällä, 6 kokonaista reittiä. Jotkut tekivät samoja reittejä usempaankin kertaan, mutta minä päätin pysyä yhdessä. Viimeisenä päivänä otettiin kaveriporukan, year13s, kanssa pikkuinen reissu rannalle, joka oli noin 20 metrin päässä ja löydettiin upea kallion kieleke jossa hetken mietittyä kaikki erikseen hypättiin ihanan virkistävään veteen.

Rock Climbing todellakin on mun juttu ja haluan mennä uudestaan ja sanoinkin kavereille, että voisin jäädä sinne vielä pariksi viikoksi. Rakastan kaikkia tuonlaisia matkoja ja vaelluksia, koska siellä ei tarvitse vaivata päätä millään muulla kun seuraavalla otteella seinästä, ettei tipu. Nautin muiden ihmisten seurasta ja kaikki yleensä on niin ystävällisiä ja tapasin taas monia uusia ihmisiä mukavia ja vähemmän mukavia joiden en edes tiennyt olevan samassa koulussa mun kanssa.

Pitää taas kiittää Google Translate English to Finnish ja Facebook missä ihmiset ovat avuliaasti suomentaneet minulle tuntemattomia sanoja, kuten 'orange'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti