Collage

Collage

maanantai 30. tammikuuta 2012

School and thinking

Ensimmäinen koulupäivä takana. Meni yllättävän hyvin. En kysynyt kun kerran kun en ymmärtänyt. Sain tehtyä lukujärjestyksen ja sain pari kaveriakin tai no tunnen koulusta pari ihmistä. Kaikki Year 13 eli mun omalta vuosiluokalta. Olen siis seniori ja saan tanssia tanssiaiset ja koulussa on myös erillinen huone Senior Common House, minne ei saa mennä kuin Year 13. Aineiksi tälle vuodelle valitsin English, Music, Media, Outdoor Education, Math - Calculus ja Practical Physical Education. Eli luvassa on kaksi oikeaa lukuainetta ja muut pelkkiä "taideaineita". Mediakurssilla tehdään lyhytelokuva ja katsotaan joitain leffoja. Sain myös kuulla, että koululla on Recording Studio! Jossain vaiheessa menen sinne vähän katselemaan minkälainen on meno.
Koulussa meidät jaetaan Houses eli vähän niinkun Harry Potterissa, mutta Waicolissa on kuusi "tupaa": Rangitumau, Tararua, Remutaka, Maungarake, Aorangi, Puketoi. Kaikki on vuoria, jotka ympäröi Masterton laaksoa ja nimet on siis maoria. Ja tuvista meidät jaetaan omiin luokkiin, joissa meillä on omat opettajat. Vähän niinkuin ryhmänohjaajat, paitsi täällä ryhmässä on kaikkia oppilaita from Year 9 to Year 13.
Koulu on aika iso noin 1200 oppilasta ja eri rakennuksia on n. 20. Sain koulun kartan ja todennäköisesti suunnistan sillä aika pitkään. Sain myös miljoona erilaista lappusta ja lippusta, mitkä pitäisi täyttää tai lukea tai käydä läpi.
Koulun jälkeisiksi aktiviteeteiksi otan varmaan kuoron, orkesterin, ehkä bändin, Rugdyn ja major production, joka on joku iso produktio. Viime vuonna se oli joku Monty Python juttu. Jos jää vielä aikaa niin soccer voisi olla ihan mukava. Otan aika paljon urheilua, koska kaikki vaihto-oppilaat lihovat ja Maugin sanoi, että kaikki tytöt jotka hänellä on ollut on lihoneet ainakin 10 kiloa, joten täältä tullaan. Katsotaan tunnistatteko mua enään kun palaan. Pelottaa oikeasti toi KYMMENEN KILOA!! Tänäänkin, kun oltiin Lenan kanssa (saksalainen hostsisko) ostamassa Sport Uniform kouluun, nainen katsoi meille kokoja ja kysyi samalla kauan olemme vielä täällä. Ja heti, kun sanoin, että 10 kk hän otti mulle koon isomman paidan. Että kiitos tästä. Heti, kun tulee vähän viileämpää aion lähteä juoksemaan. Siis nythän täällä on noin 25 astetta ja istuskelen shortsit ja toppi päällä. Oli pakko myös mennä ostamaan aurinkorasvaa, koska täällä ei ole melkein yhtään otsonikerrosta eli mä palan aivan satavarmasti. Pitää myös ostaa hattu.
Oli jännää laittaa tänään koulupuku päälle. Kiwit oli ihmeissään, kun sanoin, etten ole koskaan aiemmin käyttänyt uniformia. Kesällä uniformuun kuuluuu valkoinen kauluspaita t-paitahihoilla ja hihojen päissä on pienet siniset raidat, sininen hame polviin asti (paita päälle) ja tumman sininen v-aukkoinen neule. Talvella valkoinen pitkähihainen kauluspaita, solmio, vihreä-musta ruudukkoinen hame, taas polviin asti, polvisukat ja takkina tumman sininen koulun logolla varustettu takki. Sport Uniform on shortsit ja t-paita ja uimapukuna koko uimapuku. Kaikki vaatteet saa vain yhdestä kaupasta ja hintaa on jonkin verran. Yksi sininen kesä-hame maksaa $65. Koulunkäynti on todella kallista. Sain myös listan tavaroita mitä pitää ostaa mm kirjoja ja muuta. Myös kynät ja kumit pitää kai ostaa koulusta. Taidan kuitenkin ottaa oman kynän ja kumin mukaan. Laskin pitää kuitenkin ostaa matematiikkaa varten.
Sain tänään myös ohjeet, miten toimia, kun on maanjäristys tai joku epäilyttävä tyyppi kävelee koulun alueella. Maanjäristyksessä vain ulos ja pois rakennusten ja puiden luota. Jos mahdollista maahan makaamaan ja pää pitää suojata.
Näyttää myös siltä, että netti toimii vain jonkun tunnin päivässä, koska Lena pääsi nettiin hetkeksi, mutta vähän ajan päästä se loppui toimimasta.

Ainiin sain tänään myös uuden eläinkaverin nimittäin 7 vuotias labradorinnoutaja eli hostmumin koira (en muista nimeä) uskaltautui mun luokse ja juoksikin pari kierrosta nurmikolla mun kanssa. Se meni jopa kyljelleen makaamaan mun syliin, että sain rapsutettua sitä vatsasta. Toinen kissoista, kultainen (he), on jo ottanut hyvän paikan mun sängyltä ja tulee useasti hakemaan huomiota ja maukumaan mulle. Nyt se kehrää mun kainalossa. Toinen, harmaa (she), oli äsken mun sängyllä, mutta ei muuten ole vielä uskaltautunut hellittäväksi. Nyt vain toivon, ettei mulle puhkea kissa-allergia niin kuin isällä ja Pietarilla on. Yritän putsata sängyn karvoista enne nukkumaan menoa, jos se auttaisi jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti