Collage

Collage

maanantai 6. helmikuuta 2012

Waitangi Day and muuta mukavaa

3.2.: Yeah sain internetin toimimaan! Lähdetään jo ensi keskiviikko tramping & camping matkalle kolmeksi päiväksi. Ja maanantai on vapaa, joten on pitkä viikonloppu. Aion nukkua pitkään ja puhua ihmisten kanssa Skypessä.


Viikonloppu vietetty ja oon saanu puhua monien kanssa, mikä on ollut ihanaa ja mahtavaa, mutta olisin halunnut puhua vielä parin ihmisen kanssa. Maugin ei tainnut hirveästi tykätä, kun joka aamu noin kello 9-12 puhuin vain skypessä ja facebookissa. Aloitin myös kirjottamaan kirjeitä ihmisille. Saa nähdä kuinka kauan niillä menee Suomeen asti, ja kuinka kallista se on. Voisin tehdä taktisesti, että lähetän kaikki kirjeet kotiin ja äiti ja isä voi lähetellä niitä eteenpäin. Mutta sitten ette saa kaikkia hienoja leimoja ja postimerkkejä.. Mutta heti viestiä, kun kirjeet tulee perille niin tiedän kauan pitää odotella ja kuinka paljon aikasemmin pitää lähettää jotain, jos haluan sen jonain tiettynä päivänä perille.
Pitää nyt varoa kuitenkin, kun sain netin, etten liikaa ota yhteyttä Suomeen. En todellakaa ole ottanut enkä viikolla varmaan ehdi eli viikonloppu tulee olemaan mun yhteydenotto aika. Tää aikaero tekee asioista pikkusen hankalaa, kun illalla kun mulla olisi aikaa niin Suomessa kaikki on valmistautumassa kouluun ja kun Suomessa on ilta niin minä olen valmistautumassa kouluun.
Ensi viikolla, tai itseasiassa tällä viikolla on aika paljon ohjelmaa luvassa, sillä jo ylihuomenna, keskiviikkona lähden vuorille trampingiin kolmeksi päiväksi ja lauantaina Wellingtoniin. Huomenna pitää vielä ostaa ruoat ja varusteita trampingiä varten ja hoitaa vähän pankkiasioita, koska koululla ei voi maksaa credit cardilla ja pitäisi maksaa musiikin tunnit ja outdoor education -kurssi. Kallista tämä koulunkäynti: ensin pitää maksaa verot, että pääsee edes koko kouluun, seuraavana tuntimaksut (musiikintunnit, kuorot, soittotunnit, outdoor education..), sitten kirjat ja muut välineet. Ja välineet on todella tarkat, esimerkiksi musiikissa saa käyttää vain 2B kynää.
Oli todella outoa nyt lomalla, kun käytiin siskon kanssa kaupungilla tai townissa, niin kun nähtiin joitain koulukavereita. En melkein tunnistanut ihmisiä, kun uniformu on niin erilainen kun normaalit omat vaatteet. Käytiin siis katsomassa The Girl With The Dragon Tattoo. Oli muuten todella hyvä leffa, suosittelen! Mutta varautukaa väkivaltaisiin seksuaalisiin kohtauksiin. Näyttelijät oli todella hyviä, outoa oli vaan se, kun Daniel Craig näytteli ruotsalaista ja koko tarina tapahtui Ruotsissa, mutta kaikki puhuivat englantia. Tottakai isoissa Hollywood leffoissa kaikki on englanniksi, mutta oli hauska nähdä ruotsinkielisiä tv-kanavia, lehtiä ja kadunnimiä ja muita nimiä.
Tänään oli Waitangi Day eli 172 vuotta sitten maorit ja engalntilaiset kirjoittivat sopimuksen jostain yhdessä elosta kai. Puistossa oli kaikkea ohjelmaa, mutta enimmäkseen lapsille. Oltiin joku puoli tuntia katsomassa paikkoja ja lähdettiin ottamaan kuvia muualla puistossa. Yritän muuten saada kuvia kuvat.fi sivustoon, koska on pikkusen ongelmia tänne lataamisessa. Blogspot ei ymmärrä, että mulla on tiedostoja täällä, mutta ne ei ole niinkuin normaalisti koneella.

p.s. Näin myös mun hostserkkuja lauantaina ja ne oli ihania!

1 kommentti:

  1. jos kuvia pitää ladata, niin suosittelen flicriä (http://www.flickr.com/)!! sieltä saa kuvat suoraan blogipostauksiin ilman että laatu menee paskaks ;)

    VastaaPoista