Collage

Collage

tiistai 28. helmikuuta 2012

Äääk Shark!!

Mahtava viikonloppu takana ja edessä mielenkiintoinen viikko.
Sunnuntaina Castlepointissa heräsin puoli 7, kun Milli tuli herättelemään. Milli istui mun päälle ja "Morning". Nousin siis ylös ennen auringon nousua ja pitkän ajan jälkee, en siis muista milloin viimeksi olisin nähnyt kunnollisen auringon nousun, sain otettua kuvan ja nähtyä sen. 8 jälkeen lähdettiin kalastamaan. Ensin vene piti vetää pienellä söpöllä sinisellä traktorilla rantaan. Ajattelin ensin, että vene on todell iso, mutta verrattuna aaltoihin se oli todella pieni. Ajettiin ulos sellaisesta laguunista ja siinä piti olla ajoitus kohdallaan. Pitää yrittää aaltojen välissä mennä suusta läpi, sillä muuten oltaisiin oltu ympäri. Aallot siis olivat kunnollisia, noin 2 metrisiä valtameri aaltoja.
Kun loppujen lopuksi päästiin pois laguunista alettiin vähäämään tuna vehkeitä kasaan. Laitettiin 5 virveliä veteen, aika lähelle aivan pinnan tuntumaan. Koko veneessä oli siis ainakin 10 virveliä. Kalaa ei oikein tullut ja vaikka yritettiin seurailla lintuja, niin kaikki linnutkin näyttivät olevan jossain muualla. Lopulta saatiin kaksi kerralla, mä otin toisen kelattavaksi ja Lena toisen. Sain oikein hyvän kokoisen, noin 7 kiloisen tunan, ja Lenan kala karkasi. Se oli mahtava tunne nostaa se ilmaan, kun otettiin kuva, mutta se painoi aivan sikana. Pyörittiin vielä vähän aikaa ympäri, ja päätettiin vaihtaa syväkalastukseen ns normaaleilla virveleillä. Löydettiinkin aivan loistava paikka, sillä heti kun olin laskenut mun syötit pohjaan heti joku oli siellä leikkimässä, ja sain olla koko ajan nostelemassa sitä ylös.
Yhdessä vaiheessa joku huusi, että veneen takana on iso Maco Shark! En nähnyt sitä sillä kertaa, mutta kohta se ilmestyi mun puolelle juuri kun olin nostamassa kalaa veneeseen. Se adrenaliinin määrä mikä mun kehoon nousi, kun näin noin 2,5 metrisen tumman hain uivan vain puoli metriä veneestä aivan veden pinnassa. Kalastus jatkui, ja kohta saatiin ensimmäinen hai, Spicky Dog, veneeseenkin. Marleen oli todella pettynyt, että sai hain, mutta mulle se oli upea hetki. Sain pitää sitä ja olihan se ihan hyvän kokoinenkin, noin metrin pituinen. Mutta niin pieneksi haiksi, se oli todell vahva. Jouduin pitämään sitä todella tiukkaan ja koko ajan se yritti kiemurrella itsensä vapaaksi. Seuraavaksi mäkin sain hain, mutta se oli hiukan pienempi. Yksi hai, blue shark, söi mun yhden kalan, kun olin saamassa sitä veneeseen ja siitä tuli hienon näköinen tappelu. Nähtiin myös toinen pienempi Maco Shark veneen lähellä. Bongattiin myös albatrosseja, jotka olivat pienempiä kuin täysikasvuiset, mutta se oli upeaa verrata niitä normaaleihin suurehkoihin lokkeihin.
Päivän saaliiksi saatiin 7 Bluecodia, joista ainakin 3 sain minä, 15 Tarakihia, joista sain noin 6, yksi Tuna (tonnikala) ja monia muita kaloja, jotka heitettiin takaisin mereen, koska ne oli joko liian pieniä tai myrkyllisiä.

Kalastusreissun jälkeen lepäiltiin hetki ja sitten lähdin Lenan kanssa beachille katsomaan vanhanajan tapahtumaa. Nähtiin 500 lammasta kahden hevosmiehen ja about 8 koiran ohjaamana menevän pitkin rantaa, kuinka lampaita kerittiin, härkiä, hevoskärryjä ja pienoiskone 2. maailmansodan ajalta, joka laskeutui rannalle. Käytiin myös majakan luona, mutta sisälle oli niin pitkä jono, etten jaksanut ruveta jonottamaan. Maisemat oli ihania ja aurinko paistoi.

Sain myös maistaa uusia juomia. Oltiin Lenan ja Millin kanssa spassa ja Marleen tuli tuomaan meille juotavaksi Ginger Beerit, ja se oli todella hyvää. Millin toinen isoäiti antoi meille myös jonkun lime-juoman jota kiwit kuulemma juo paljon. (Valitettava fakta on se, ettei niissä kummassakaan ole alkoholia...)

Ja niinkuin David sanoi, kun sanoin tuntevani itseni turistiksi, että turistit ovat täällä vain kolme viikkoa ja kiirehtivät sitten muualle, mutta te saatte elää tätä unelmaa. TOTTA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti